In De wulf

Dranouter is de plaats waar ik opgroeide, waar ik thuiskom en telkens opnieuw graag thuiskom. Een dorp tussen heuvels ,weides en velden met een geweldige aantrekkingskracht op mij.

Er hangt altijd wat mysterie in de lucht… getekend door een soms donker verleden, door bosgeuzen en oorlog.. Getekend met karakter, alsof de tijd stil bleef staan.

Maar tegelijk heb ik hier, meer dan waar ook, het gevoel dat er elke dag wel iets verandert. Het zijn die kleine dingen: de geur van de eerste vlierbloesems sleurt me meteen terug naar m’n kindertijd, de wilde zuringblaadjes in de berm, het ontdekken van braambessen. ’s Ochtends wakker worden, buitenkomen en een koude rilling krijgen, een geur, een gevoel die de herfst aankondigt. Zo is er elke dag wel iets. Dat gevoel wil ik ook in mijn keuken weergeven.

Het menu verandert niet per seizoen, maar per moment. Ik noem het een organische keuken, omdat ik ze moet dirigeren met wat rondom ons gebeurt. Het menu verandert nooit ineens,gerecht per gerecht… in mijn ogen is dit een werkstuk dat nooit af zal zijn. Elke dag wordt eraan gepuzzeld en gesleuteld. Bewerkt, maar nooit gekunsteld. Het moet vooral “echt” zijn, soms brutaal, soms zacht, gewoon natuurlijk. Eerlijk zijn over wie we zijn en waar we zijn, onszelf beperken als grootste uitdaging.

In onze keuken hechten we ook veel belang aan groenten en kruiden. We hebben het geluk omringd te zijn door enthousiasten en creatieve landbouwers. Hun aanbod bepaalt voor een groot deel het menu, indien u een menu wilt met uitsluitend groenten, laat het ons dan vooraf weten.

Wijnkaart

In navolging van onze filosofie om enkel te werken met verse, natuurlijke en lokale producten gebracht door onze buren en vrienden, zijn we begonnen met het uitbouwen van een lijst met natuurlijke wijnen geproduceerd in Europa. 

Het belangrijkste is de relatie tussen de wijnbouwer , zijn land en zijn druiven. Daarnaast ook onze relatie met hem en/of de importeur. Vele wijnen zijn afkomstig van minder bekende gebieden en zijn “gemaakt” op een onconventionele manier: heel weinig of niets is toegevoegd in de wijngaard en virtueel ook niets in de kelder.

We hebben gekozen voor wijnen die op heel pure manier hun druif en hun afkomst weergeven. De wijnmaker is enkel de gids. Hieronder kunt u reeds onze wijnkaart downloaden. (* onder voorbehoud van wijzigingen in inhoud en prijzen)

Download wijnkaart (PDF)

Overnachten

een totaalbelevenis

In De wulf was ooit een hoeve, en eigenlijk is er aan de indeling van het gebouw niet zo veel veranderd. Waar ooit een schuur en stalling was, is nu het restaurant. Het vroegere woonhuis is nu een ontbijtkamer en op de bovenverdieping zijn er slaapkamers voorzien.

Om echt de totaalbelevenis mee te maken, kan u hier slapen. Wakker worden in het muisstille Dranouter met daarna een ontbijt waarop we ook onze eigen stempel drukken.

Op enkele honderden meters van het restaurant ligt de Franse grens. Als je wandelt over de Suikerberg naar de Breemeersen, tussen de velden door, kan je plots heel ver over Noord-Frankrijk turen. Ik herinner dat m’n vader me aan de horizon de koolmijnen van Lens toonde. Bij mooi weer kan je zelfs tot Calais kijken.

Kamer en ontbijt

Gewone kamer
 • € 150 voor 2 personen
 • € 110 voor 1 persoon
Kamer op benedenverdieping met terras

Deze kamers zijn groter en hebben zowel een douche als bad.

 • € 210 voor 2 personen
 • € 170 voor 1 persoon

Contact info

Wulvestraat 1
8950, Heuvelland(Dranouter)
Bekijk op kaart

T 0032 57 44 55 67
info@indewulf.be

Openingsuren

 • Woensdag open avond
 • Donderdag open avond
 • Vrijdag open middag en avond
 • Zaterdag open avond
 • Zondag open middag en avond

Gesloten (verlof)

 • 3 tot en met 11 maart
 • 16 juni tot en met 1 juli
 • Zondagavond 3 augustus
 • 1 tot en met 9 september
 • 22 december tot en met 13 januari 2015

Reisinfo

View Larger Map

Reserveer

Gelieve minimaal 24 uur vooraf online te reserveren.

Uw reservatie is pas geldig nadat u een bevestigingsbericht hebt ontvangen via e-mail. Let er dus op dat u een geldig e-mailadres opgeeft. We zijn gesloten op maandag en dinsdag.

Omwille van hygiënische redenen kunnen wij geen honden toelaten in zowel het hotel als het restaurant.

Extra